Δημοσιεύθηκε την Σχολιάστε

Σάλτσα μπάρμπεκιου – 8 υπέροχες συνταγές

Σάλτσα μπάρμπεκιου - 8 υπέροχες συνταγές
Οι σάλτσες είναι μια πολύ νόστιμη προσθήκη στο φαγητό μπάρμπεκιου. Ό,τι κι αν ετοιμάζετε - πουλερικά, μπριζόλες, κεφτεδάκια, μπιφτέκια,γαρίδες, ή ψητά λαχανικά - κάντε μια αρωματική προσθήκη σε αυτά. Η σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιου είναι πολύ πιο νόστιμη και ξέρετε τι περιέχει. Μερικές από τις σάλτσες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το άλειμμα των κρέατων κατά το ψήσιμο και άλλες για το μαρινάρισμα. Ακολουθούν 8 προτάσεις από το Enders.

Κλασική συνταγή για σάλτσα μπάρμπεκιου

Συνταγή για μια κλασική σάλτσα μπάρμπεκιου.
Κλασική συνταγή για σάλτσα μπάρμπεκιου

Απαραίτητα υλικά:

  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. σάλτσα Worcestershire
  • 7 κ.σ. κέτσαπ
  • 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • προαιρετικά 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1 κ.γ. μηλόξυδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση συνταγής:

Βήμα 1: Τα κρεμμύδια και το σκόρδο ψιλοκόβουμε πολύ καλά. Τα τηγανίζουμε στο ελαιόλαδο για ένα λεπτό περίπου, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα πασπαλίζουμε με μαύρο πιπέρι και αλάτι. Βήμα 2: Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν.Βήμα 3: Στη συνέχεια, προσθέτουμε και τα δύο είδη πάπρικας και ανακατεύουμε συνεχώς.Προσθέτουμε το ξύδι, την κέτσαπ και τη σάλτσα Worcestershire.Βήμα 4: Αφήνουμε για τουλάχιστον 4-5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και βάζουμε στο ψυγείο.Συμβουλές: Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε 2-3 κ.σ. νερό.

Τέξας σάλτσα μπάρμπεκιου

 Αυτή είναι μια από τις πιο νόστιμες σάλτσες για μπέργκερ.

Απαραίτητα υλικά:

  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κοτσάνια σέλινο
  • 1 κουτ. νερό
  • 1 κουτ. κέτσαπ
  • 2 κ.σ. ζωμό βοδινού ή 1 κύβο
  • 1/2 κουτ. Μηλόξυδο
  • 3 κ.σ. σάλτσα Worcestershire
  • 2 κ.σ. μουστάρδα - ζεστό
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής:

Βήμα 1: Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σέλινο. Βήμα 2: Μόλις μαλακώσει, προσθέτουμετο ψιλοκομμένο σκόρδο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ζωμό. Βήμα 3: Μόλις διαλυθεί προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Βήμα 4: Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφήνουμε να κρυώσει. Συμβουλές: Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο έως και 1 εβδομάδα.

Σάλτσα μπάρμπεκιου μελιού με ουίσκι

Αυτή η σάλτσα μπάρμπεκιου έχει μια γλυκιά-πικάντικη γεύση. Είναι κατάλληλη για μοσχάρι και χοιρινό, καθώς και για μπιφτέκια.Η σάλτσα μπορει να χρησιμοποιηθει για το άλειμμα των κρέατων κατά το ψήσιμο.

Απαραίτητα υλικά:

  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 1/2 κουτ. ουίσκι
  • 180 ml. σάλτσα ντομάτας
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 1 κουτ. ταμπάσκο
  • 2 σκελίδες σκόρδο - πιεσμένες
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής:

Βήμα 1: Όλα τα υλικά αναμειγνύονται σε κατάλληλο δοχείο. Αφήνουμε να σταθεί για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου. Βήμα 2: Στη συνέχεια είναι έτοιμο για κατανάλωση.Συμβουλές: Βάζουμε σε γυάλινο βάζο και φύλαμε στο ψυγείο έως και 2 εβδομάδες.

Πικάντικη σάλτσα μπάρμπεκιου με μουστάρδα

Αν είστε λάτρης της μουστάρδας,συνοδέψτε τα ψητά σας μ αυτήν την υπέροχη σάλτσα μπάρμπεκιου.

Απαραίτητα υλικά:

  • 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Dijon
  • 1/2 κουτ. μηλόξυδο
  • 1/2 κουτ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. καυτερή κόκκινη πιπεριά
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • 2 κ.σ. σάλτσα Worcestershire

Εκτέλεση συνταγής:

Βήμα 1: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μια κατάλληλη κατσαρόλα και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.Βήμα 2: Ανακατεύουμε συχνά.Βήμα 3: Μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη και κρυώσει, τη βάζουμε σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο και φύλαμε στο ψυγείο έως και 1 εβδομάδα.

Σάλτσα μπάρμπεκιου με μπέρμπον

Αυτή η σάλτσα μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για ψητό κρέας όσο και για μαρινάρισμα.
Σάλτσα μπάρμπεκιου μελιού με ουίσκι

Απαραίτητα υλικά:

  • 3 κ.σ. bourbon
  • 250 ml. σάλτσα ντομάτας
  • 2 κ.σ. μηλόξυδο
  • 3 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 2 κ.σ. σιρόπι από σφένδαμο
  • 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ. σάλτσα Worcestershire
  • 1 κουτ. σάλτσα τσίλι
  • 1 κουτ. πιπέρι
  • 1/2 κουτ. κύμινο
  • 1/2 κουτ. καυτερή κόκκινη πιπεριά

Εκτέλεση συνταγής:

Βήμα 1: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά χωρίς το μπέρμπον σε μια κατσαρόλα μέχρι να βράσουν και μετά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία. Βήμα 2: Αφήνουμε για 20-30 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Μόλις πήξει, προσθέτουμε το μπέρμπον και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά. Βήμα 3: Η σάλτσα θα πήξει αφού κρυώσει. Φυλάμε σε πλήρως κλειστό βάζο.Συμβουλές: Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο έως και 3 εβδομάδες.

Λευκή σάλτσα μπάρμπεκιου

Συνοδεψτε τα ψητά σας μ'αυτήν την θπέροχη σάλτσα.

Απαραίτητα υλικά:

  • 200 γρ μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. Μηλόξυδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο - πιεσμένες
  • 1 κ.γ. χρένο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. πάπρικα
  • 1 κουτ. πιπέρι
  • σολ

Εκτέλεση συνταγής:

Βήμα 1: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και το χρένο.Βήμα 2: Προσθέτουμε το σκόρδο και το ξύδι. Στο τέλος προσθέτουμε τα μπαχαρικά.Βήμα 3: Αφού κρυώσει, η σάλτσα είναι έτοιμη για κατανάλωση.

Σάλτσα μπάρμπεκιου - μαρινάδα

Αυτή η σάλτσα μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για ψητό κρέας όσο και για μαρινάρισμα.

Απαραίτητα υλικά:

  • 2 κρεμμύδια
  • 2 κ.σ. σάλτσα Worcestershire
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 3 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας ξύδι
  • 3 κουταλιές της σούπας νερό
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κουτ. πιπέρι
  • αλάτι για γεύση

Εκτέλεση συνταγής:

Βήμα 1: Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τη ζάχαρη στο ζεστό ελαιόλαδο και καραμελώνουμε. Βήμα 2: Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υλικά. Ανακατεύουμε καλά. Βήμα 3: Βάζουμε το καπάκι στο τηγάνι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 5-10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Πικάντικη σάλτσα μπάρμπεκιου με μάνγκο

Εδώ είναι μια εξωτική συνταγή για σάλτσα μπάρμπεκιου με γλυκιά-πικάντικη γεύση. Είναι κατάλληλη τόσο για κρέας όσο και για ψητά λαχανικά.

Απαραίτητα υλικά:

  • 5-6 χουρμάδες
  • 1 καυτερή πιπεριά ψητή
  • 1 μάνγκο
  • 3 κ.σ. μηλόξυδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
  • 1 κουτ. σάλτσα ντομάτας
  • 1 κουτ. κάρι
  • 1 κουτ. σολ
  • 1 κουτ. πιπέρι
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής:

Βήμα 1: Πολτοποιούμε το μάνγκο με τις χουρμάδες και τις καυτερές πιπεριές ή το χτυπάμε στο μούλτι για να γίνει λείο.Βήμα 2: Στη συνέχεια ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βάζουμε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει - περίπου 10 λεπτά.Βήμα 3: Μόλις κρυώσει, αποθηκεύουμε σε αποοστειρωμένο γυάλινο μπουκάλι και βάζουμε στο ψυγείο.

Σας έχουμε δείξει διάφορες επιλογές για σάλτσες μπάρμπεκιου. Κάποια μπορεί να φαίνονται εξωτικά ή άτυπα, αλλά εαν πειραματιστείτε, θα μάθετε πόσο νόστιμες είναι. Επιλέξτε μια συνταγή σύμφωνα με το γούστο σας και εκπλήξτε τους αγαπημένους σας με νόστιμες και αρωματικές σπεσιαλιτέ. Απολαύστε τα !

Αφήστε μια απάντηση