Δημοσιεύθηκε την Σχολιάστε

Ζουμερά burger στην ψισταριά – επιλεγμένες συνταγές από την Enders

Ζουμερά burger στο BBQ - επιλεγμένες συνταγές από την Enders
Είναι δύσκολο να αντισταθείς στη μυρωδιά από ζουμερά φρεσκοψημένα μπιφτέκια. Και αφού αντιστάθηκαν στον πειρασμό, πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ένοχοι που τρώνε ανθυγιεινά τρόφιμα. Αλλά αυτό το αγαπημένο πιάτο δεν είναι πάντα επιβλαβές. Αν παρασκευαστεί με ποιοτικά και φρέσκα προϊόντα δεν θα είναι τόσο «κακό» φαγητό. Μπορούν να παρασκευαστούν και στο σπίτι, και μάλιστα πολύ εύκολα. Από το Enders επιλέξαμε ειδικά για εσάς ακαταμάχητες συνταγές για ζουμερά μπάρμπεκιου μπέργκερ.

Μια σύντομη ιστορία του burger

 Στις μέρες μας, το μπιφτέκι είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα πιάτα που μπορείτε να δοκιμάσετε σχεδόν σε όλες τις χώρες σε διάφορες παραλλαγές. Παρασκευάζεται τόσο σε βαν ως φαστ φουντ όσο και στα πιο πολυτελή εστιατόρια.
 Αλλά από πού προέρχεται το αγαπημένο σάντουιτς όλων;
 Τον 17ο αιώνα, η πόλη του Αμβούργου ήταν ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης, από το οποίο πέρασαν πολλοί ναυτικοί, έμποροι και μετανάστες μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής. Το πιο δημοφιλές πιάτο στα εστιατόρια ήταν οι κεφτέδες τύπου Αμβούργου - κιμάς από μοσχαρίσιο σε στρογγυλό καρβέλι. Το χάμπουργκερ έγινε γρήγορα δημοφιλές στα λιμάνια των ΗΠΑ και σταδιακά εξαπλώθηκε σε όλη τη χώρα.
 Σύμφωνα με την ιστορία, το μπέργκερ σερβιρίστηκε για πρώτη φορά στη σύγχρονη του μορφή τη δεκαετία του '70 του 19ου αιώνα στο εστιατόριο του Charles Ranhofer στη Νέα Υόρκη.
 Υπάρχει μια άλλη θεωρία ότι στις αρχές του εικοστού αιώνα, ο Δανός μετανάστης Louis Lessing το σέρβιρε για πρώτη φορά στο φαστ φουντ του. Όποιος και να το ανακάλυψε, πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο το ευχαριστούν.

Συμβουλές για την παρασκευή  μπέργκερ στο BBQ

 Το πιο σημαντικό πράγμα στην προετοιμασία κάθε πιάτου είναι τα ποιοτικά και φρέσκα προϊόντα. Στην πρώτη θέση είναι το κρέας. Να αγοράζετε πάντα φρέσκο ​​κρέας από αξιόπιστους παραγωγούς. Αν πρόκειται να φτιάξετε μπιφτέκι μοσχάρι, επιλέξτε μαρμάρινο κρέας για να κάνετε τα κεφτεδάκια πιο ζουμερά. Μην αγοράζετε έτοιμο κιμά – για μπιφτέκια καλό είναι να είναι χοντροαλεσμένο.
 Το μείγμα πρέπει να ανακατευτεί καλά - έτσι τα μπαχαρικά θα κατανεμηθούν ομοιόμορφα. Για να ψηθούν καλύτερα τα μπιφτέκακια, καθώς και για να φαίνονται καλύτερα, πλάθετε με μια πρέσα μπέργκερ. Πιέστε τα ελαφρά με το δάχτυλό σας στη μέση. Ψήστε σε προλαδωμένη σχάρα ή πλάκα. Για μεγαλύτερη ευκολία κατά το γύρισμα, χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα γκριλ.
 Είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τη σειρά προετοιμασίας του ίδιου του σάντουιτς - προσθέστε πρώτα τη σάλτσα, μετά τα λαχανικά, το κρέας και το τυρί. Για να μην χαλάσει, καρφώστε  στη μέση ένα σουβλάκι ή μαχαίρι.

Συνταγές για μπέργκερ

 Αφού σας παρουσιάσουμε τις βασικές περιπλοκές στο μαγείρεμα των μπιφτέκι, ήρθε η ώρα να σας προσφέρουμε νόστιμες συνταγές για να τα μαγειρέψετε στην ψησταριά.

Ζουμερό μοσχαρίσιο μπέργκερ "Georgia"

Η διαφορά με αυτό το μπιφτέκι είναι η σάλτσα μαγιονέζας
Ζουμερό μοσχαρίσιο μπέργκερ "Georgia"

Απαραίτητα υλικά:

    • 800 γρ μοσχαρίσιο κιμά
    • 1 κ.γ. μουστάρδα
    • 1 κουτ. θυμάρι
    • 1 κουτ. αλάτι
    • 1 κουτ. πιπέρι
    • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
    • 4 μπιφτέκια
    • 4 ροδέλες ντομάτας
    • 4 κομμάτια τσένταρ
    • 4 αυγά
    • βούτυρο

    Για τη σάλτσα:

    • 1/2 κουτ. μαγιονέζα
    • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
    • 1 κουτ. χυμό λεμονιού
    • 1 κ.γ. τριμμένη φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής:

Βήμα 1: Ξεκινήστε με την προετοιμασία του - ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά και βάλτε σε καλά κλεισμένο δοχείο στο ψυγείο.Βήμα 2: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με τη μουστάρδα, το θυμάρι, το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Βήμα 3: Χωρίζουμε στα 4 και φτιάχνουμε τα μπιφτέκια. Προθερμαίνουμε το μπάρμπεκιου στους 250-300 βαθμούς και ψήνουμε σε λαδόκολλα και με κλειστό καπάκι.Βήμα 4: Εν τω μεταξύ, φτιάξτε τα αυγά - τηγανίστε τα «στα μάτια», προσπαθώντας να διατηρήσουν ένα στρογγυλό σχήμα. Βήμα 5: Αναποδογυρίζουμε τα μπιφτέκια, προσθέτουμε το τσένταρ και αφού λιώσει ρίχνουμε το αυγό.Βήμα 6: Ζεσταίνουμε το ψωμί σε φέτες. Βάζουμε από κάτω τη σάλτσα μαγιονέζας, την ντομάτα, μετά το κρέας με το τσένταρ και το αυγό, προσθέτουμε κι άλλη σάλτσα και κλείνουμε με την κορυφή του ψωμιού.Ιδέα σερβιρίσματος: Σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες .

Πικάντικο χοιρινό μπιφτέκι

Διαλέξαμε αυτή τη συνταγή για τους λάτρεις των πικάντικων φαγητών.

Απαραίτητα υλικά:

  • 700 γρ κιμά χοιρινού
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κ.γ. καυτή σάλτσα τσίλι
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ. κολίανδρο
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 4 μπιφτέκια
  • 4 ροδέλες ντομάτας
  • τουρσιά

Για τη σάλτσα:

  • 1/2 κουτ. μαγιονέζα
  • 1 κ.γ. ζεστό τσίλι
  • 1 κουτ. καστανή ζάχαρη
  • 1/2 κουτ. πιπέρι
  • πρέζα αλάτι

 

Πικάντικο χοιρινό μπιφτέκι

Εκτέλεση συνταγής:

Βήμα 1: Ετοιμάζουμε πρώτα τη σάλτσα - ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και φυλάμε στο ψυγείο.Βήμα 2: Σε κατάλληλο μπολ βάζετε τον κιμά, το σκόρδο, τη σάλτσα τσίλι, το ελαιόλαδο, τον κόλιανδρο, το μαύρο πιπέρι και αλάτι. Βήμα 3: Ζυμώνουμε τον κιμά και χωρίζουμε σε 4 μέρη. Βήμα 4: Ζεσταίνουμε το μπάρμπεκιου και ψήνουμε τα μπιφτέκια σε λαδόκολλα. Λίγο πριν είναι έτοιμα, ψήνετε ελαφρά το ψωμί. Βήμα 5: Βάζουμε μια κουταλιά σάλτσα, ντομάτες, μερικές φέτες τουρσί, κεφτεδάκια και μετά άλλη μια κουταλιά σάλτσα. Κλείνουμε και σερβίρουμε.

Roquefort Burger

Τα αρώματα του φρεσκοψημένου μοσχαριού, του τυριού ροκφόρ και του καραμελωμένου κρεμμυδιού συνδυάζονται με ακαταμάχητο τρόπο.
Roquefort Burger

Απαραίτητα υλικά:

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 4 μπιφτέκια
  • 700 γρ μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κουτ. φρέσκο ​​μαϊντανό
  • 3 κ.σ. σάλτσα Worcestershire
  • 200 γρ τυρί ροκφόρ
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • φύλλα ρόκας

Εκτέλεση συνταγής:

Βήμα 1: Το πρώτο βήμα για την προετοιμασία των μπέργκερ είναι να καραμελώσετε το κρεμμύδι. Βήμα 2: Σε ένα ταψί βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το βούτυρο, ζεσταίνουμε και προσθέτουμε το μισοφέγγαρο, αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρέψτε μέχρι να καραμελώσει, προσθέστε καστανή ζάχαρη και ραντίστε με νερό. Βήμα 3: Προσθέτουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά. Κλείστε την εστία.Βήμα 4: Ανακατεύουμε τον κιμά με το ψιλοκομμένο σκόρδο, τη σάλτσα Worcestershire, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη και σχηματίζουμε 4 κεφτεδάκια.Βήμα 5: Προθερμαίνουμε το μπάρμπεκιου υγραερίου στους 250 βαθμούς και ψήνουμε σε λαδωμένη σχάρα.Βήμα 6: Αφού τα αναποδογυρίσουμε, βάζουμε πάνω τα καραμελωμένα κρεμμύδια και ένα κομμάτι τυρί. Βήμα 7: Ψήνετε ελαφρά το ψωμί, προσθέτετε ένα κομμάτι βούτυρο, λίγα φύλλα ρόκας και τέλος το κρέας με τα κρεμμύδια και το τυρί.Ιδέα σερβιρίσματος: Στερεώστε με ένα ξυλάκι ή σουβλάκι και σερβίρετε.

Texas χάμπουργκερ

Αν μιλάμε για κλασικά burger, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε το Texas burger.

Απαραίτητα υλικά:

  • 800 γρ μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 κ.σ. σάλτσα Worcestershire
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κουτ. πιπέρι
  • αλάτι
  • 4 μπιφτέκια
  • 20 γρ βούτυρο
  • 4 κομμάτια τσένταρ
  • 1 πιπεριά αλπένο
  • χοντρή μουστάρδα
  • φύλλα μαρουλιού
  • φέτες κόκκινο κρεμμύδι και ντομάτα
  • κέτσαπ
Texas χάμπουργκερ

Εκτέλεση συνταγής:

Βήμα 1: Ο κιμάς ανακατεύεται με σάλτσα, αλάτι, μαύρο και κόκκινο πιπέρι. Πλάθουμε 4 κεφτεδάκια, τα αλείφουμε με μουστάρδα και τα αφήνουμε για 15 λεπτά.Βήμα 2: Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το μπάρμπεκιου - ζεσταίνουμε στους 250 βαθμούς και ψήνουμε σε λαδωμένη σχάρα. Βήμα 3: Αφού τα γυρίσουμε, βάζουμε ένα κομμάτι τσένταρ. Μόλις λιώσει, προσθέστε μερικά δαχτυλίδια αλπένο. Βήμα 4: Λίγο πριν είναι έτοιμα, ετοιμάζετε τα ψωμιά ζεσταίνοντάς τα ελαφρά, μετά προσθέτετε κέτσαπ, το μαρούλι, προσθέτετε το κρέας και μετά έναν κύκλο από φέτες ντομάτα και κόκκινο κρεμμύδι. Βήμα 5: Διορθώνουμε και σερβίρουμε.

Μπέργκερ με διπλό μπέικον και τσένταρ

Εδώ είναι μια κλασική αμερικάνικη συνταγή για μπάρμπεκιου μπέργκερ.
Μπέργκερ με διπλό μπέικον και τσένταρ

Απαραίτητα υλικά:

  • 800 γρ μοσχαρίσιο κιμά
  • 6 λεπτές φέτες μπέικον
  • 1/2 κουτ. κύβοι τσένταρ
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 4 μπιφτέκια
  • 4 κομμάτια τσένταρ
  • 4 φύλλα μαρουλιού iceberg
  • μαγιονέζα
  • κέτσαπ
  • 1 κουτ. σάλτσα μπάρμπεκιου
  • 1 κουτ. μαγιονέζα
  • 1 κουτ. κέτσαπ

 

Εκτέλεση συνταγής:

Βήμα 1: Σε ένα τηγάνι τηγανίζουμε ελαφρά το μπέικον - περίπου 3-4 λεπτά.Βήμα 2: Αφήνουμε στην άκρη τέσσερα κομμάτια για τα ίδια τα σάντουιτς, κόβουμε τα άλλα σε μικρά κομμάτια. Βήμα 3: Σε ένα μπολ το ανακατεύουμε με τον κιμά, τους κύβους τσένταρ, το μαύρο πιπέρι και το αλάτι. Πλάθουμε με πρέσα μπέργκερ και βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.Βήμα 4: Ανάβουμε τη σχάρα και περιμένουμε να φτάσει στους 250 βαθμούς και στη συνέχεια τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε μια προλαδωμένη σχάρα. Βήμα 5: Βάζουμε το χωρισμένο μπέικον σε ένα ταψί σε μέτρια θερμοκρασία, 1 κ.γ. βούτυρο και ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Ανακατεύετε περιοδικά, και αφού καραμελώσετε, χαμηλώνετε τη φωτιά για να διατηρηθεί το μείγμα ζεστό.Βήμα 6: Αφού γυρίσουμε το κρέας, βάζουμε ένα κομμάτι τσένταρ. Λίγο πριν τα αφαιρέσετε, βάζετε το ψωμί να ψηθεί ελαφρά από την κομμένη πλευρά.Βήμα 7: Ανακατεύουμε την κέτσαπ, τη μαγιονέζα και τη σάλτσα μπάρμπεκιου και απλώνουμε το ψωμί από πάνω και κάτω. Βάλτε από πάνω ένα φύλλο iceberg, μετά ένα μπιφτέκι, μπέικον και μερικά κρεμμύδια.Ιδέα σερβιρίσματος: Σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες.Συμβουλές: Εάν έχετε μπάρμπεκιου αερίου με πλαϊνή κουζίνα, για το επόμενο βήμα αυτό θα είναι μια μεγάλη ευκολία.

 Αυτό είναι το πρώτο μέρος των συνταγών για μπάρμπεκιου μπέργκερ που προσφέρουμε. Ψύξτε μια καλή μπύρα, φτιάξτε πολλές χαρτοπετσέτες και ετοιμαστείτε για ένα νόστιμο γεύμα με σπιτικά μπιφτέκια.

Σετ μπέργκερ Enders

Σετ μπέργκερ Enders

Ετοιμάστε το τέλειο μπάρμπεκιου μπέργκερ με αξεσουάρ Enders!

Το σετ περιλαμβάνει πρέσα για άψογα διαμορφωμένο μπιφτέκι και σπάτουλα ψησταριάς, που θα το γυρίσει εύκολα στις ζεστές ψησταριές του μπάρμπεκιου.

 13,90
Αφήστε μια απάντηση