Δημοσιεύθηκε την Σχολιάστε

Κοτόπουλο με μαρινάδα σε μπάρμπεκιου- 8 συνταγές από την Enders

Κοτόπουλο με μαρινάδα σε μπάρμπεκιου- 8 συνταγές από την Enders
Οι μπριζόλες και τα σουβλάκια κοτόπουλου γίνονται πολύ νόστιμα στο μπάρμπεκιου. Αλλά όπως και με άλλα είδη κρέατος, πρέπει να μαριναριστεί. Καθώς είναι πιο στεγνό, το λίπος είναι απαραίτητο συστατικό στις συνταγές μαρινάδας κοτόπουλου. Η προσθήκη ελαιολάδου θα κάνει το κρέας  πολύ τρυφερό. 
 Εδώ είναι οι συνταγές μας. Το καθένα είναι για περίπου 1 κιλό κρέας. Ελπίζουμε να το απολαύσετε - έχουμε επιλέξει συνταγές για κάθε γούστο.

Μαρινάδα κοτόπουλου με τζίντζερ

Αυτή η συνταγή ξυπνά όλους τους γευστικούς κάλυκες. Η προετοιμασία είναι πολύ εύκολη.
Μαρινάδα κοτόπουλου με τζίντζερ

Απαραίτητα υλικά:

  • 1 κουτ. αποξηραμένο τζίντζερ
  • 2 κ.σ. φρέσκο ​​τζίντζερ - τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κ.σ. γάλα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ. ζάχαρη
  • 1/2 κουτ. καυτερή κόκκινη πιπεριά
  • μαύρο και άσπρο πιπέρι
  • αλάτι

Εκτέλεση συνταγής:

Βήμα 1: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει παχύρρευστος χυλόςΒήμα 2: Απλώνουμε τις προχτυπημένες μπριζόλες. Τα βάζουμε σε κατάλληλο μπολ στο ψυγείο.Βήμα 3: Μετά από 2-3 ώρες, ανάψτε το μπάρμπεκιου υγραερίου ή ανάψτε τα κάρβουνα και ξεκινήστε το ψήσιμο.

Πικάντικη μαρινάδα μπάρμπεκιου για κοτόπουλο

Αν είστε λάτρης των πικάντικων, αυτή η συνταγή είναι μόνο για εσάς. Προσοχή όμως - με αυτό το κοτόπουλο θα πιείτε μια μπύρα παραπάνω. Ας περάσουμε στη συνταγή

Απαραίτητα υλικά:

  • 2 κ.σ. καυτερή κόκκινη πιπεριά
  • 5 σκελίδες σκόρδο - πιεσμένες
  • 1/2 κουτ. κουρκούμη
  • 1/2 κουτ. τζίντζερ
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • πιπέρι
  • αλάτι

Εκτέλεση συνταγής:

Βήμα 1: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Καλό είναι να δοκιμάσετε καυτερή πιπεριά για να υπολογίσετε την ποσότητα που θα βάλετε.Βήμα 2: Λαδώνουμε καλά το κοτόπουλο και το αφήνουμε σκεπασμένο σε κατάλληλο μπολ στο ψυγείο για περίπου 2-3 ώρεςΒήμα 3: Στη συνέχεια είναι έτοιμο για ψήσιμο.

Ψητό κοτόπουλο σε τέλεια μαρινάδα

Η συγκεκριμένη μαρινάδα για τη μπριζόλα κοτόπουλου θα την κάνει  εξαιρετικά  νόστιμη, πιο juicy και μαλακή!  Αν αγαπάτε και τα σουβλάκια, αυτή είναι μια από τις καλύτερες συνταγές για αυτά.

Απαραίτητα υλικά:

  • 1 κουτ. ελαιόλαδο
  • 1/4 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 3 σκελίδες σκόρδο - πιεσμένες
  • 2 κ.σ. ρίγανη
  • 2 κουτ. αποξηραμένος μαϊντανός
  • 1 κουτ. θυμάρι
  • 1 κουτ. δενδρολίβανο
  • μαύρο πιπέρι και αλάτι κατά βούληση

Εκτέλεση συνταγής:

Βήμα 1: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, απλώνουμε το κρέας και το περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Συνιστούμε να μαρινάρετε για περίπου 4-5 ώρες. Βήμα 2: Στη συνέχεια ανάψτε το μπάρμπεκιου και ξεκινήστε το ψήσιμο. Βήμα 3: Ακόμα και στο ψήσιμο θα νιώσετε το ακαταμάχητο άρωμά.

Μαρινάδα κοτόπουλου με κόλιανδρο και λάιμ

Για αυτή τη συνταγή για μαρινάρισμα κοτόπουλου χρειάζεστε ένα μπλέντερ.

Απαραίτητα υλικά:

  • 2 τεμ. λάιμ - τριμμένη φλούδα και χυμός
  • 1 κουτ. κολίανδρο
  • 1 κουτ. κύμινο
  • 1 κουτ. πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μέλι
  • Θαλασσινό αλάτι

 

 

Μαρινάδα κοτόπουλου με κόλιανδρο και λάιμ

Εκτέλεση συνταγής:

Βήμα 1: Όλα τα υλικά αναμειγνύονται μέχρι να ληφθεί ένα ομοιογενές μείγμα. Βήμα 2: Απλώνουμε καλά το κρέας και μετά το τοποθετούμε σε κατάλληλο μπολ στο ψυγείο, τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο. Βήμα 3: Θα πρέπει να σταθεί για τουλάχιστον 4-5 ώρες, μετά από τις οποίες μπορείτε να το βάλετε στη σχάρα.

Μαριναρισμένες μπριζόλες κοτόπουλου με φρέσκα μπαχαρικά

Μαριναρισμένες μπριζόλες κοτόπουλου με φρέσκα μπαχαρικά

Απαραίτητα υλικά:

  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. δενδρολίβανο
  • 1/3 κ.γ. βαλσάμικο ξύδι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • Θαλασσινό αλάτι

Εκτέλεση συνταγής:

Βήμα 1: Κόβουμε τα μπαχαρικά πολύ λεπτά. Τα φρέσκα είναι πολύ πιο αρωματικά, αλλά αν δεν τα έχετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αποξηραμένα. Βήμα 2: Τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε στην άκρη 1/3 κ.γ. από τη μαρινάδα. Απλώνουμε το άλλο πάνω στο κρέας και το αφήνουμε καλά σκεπασμένο για περίπου 6-7 ώρες στο ψυγείο.Βήμα 3: Βάζουμε το κρέας στη σχάρα και αφού το αναποδογυρίσουμε, το αλείφουμε με τη χωρισμένη μαρινάδα. Σίγουρα θα σας αρέσει πολύ.Συμβουλές: Για αυτή τη συνταγή είναι πολύ κατάλληλο να έχετε ένα πιάτο από μαντεμένιο, αλλά το αποτέλεσμα στη σχάρα είναι πολύ νόστιμο.

Μαρινάδα για μπριζόλες κοτόπουλου με βότκα

Έχουμε ήδη αναφέρει πώς λειτουργεί το αλκοόλ στις μαρινάδες μπάρμπεκιου.

Απαραίτητα υλικά:

  • 100 ml. βότκα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • τον χυμό ενός λεμονιού
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 4 σκελίδες σκόρδο - πιεσμένες
  • 1 κουτ. ρίγανη
  • 1 κουτ. θυμάρι
  • 1 κουτ. βασιλικός
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
Μαρινάδα για μπριζόλες κοτόπουλου με βότκα

Εκτέλεση συνταγής:

Βήμα 1: Για αυτή τη συνταγή, ανακατεύουμε τα πάντα σε ένα κατάλληλο μπολ.Βήμα 2: Βάζουμε το κρέας, σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο.Βήμα 3: . Μετά από 2-3 ώρες μπορείτε να ψήσετε. Συμβουλές: Μην κρατάτε το κοτόπουλο στη μαρινάδα για περισσότερο από 4 ώρες - μετά από αυτή την ώρα η βότκα αρχίζει να «μαγειρεύει» το κρέας.

Μπάρμπεκιου μαρινάδα για κοτόπουλο με μέλι

Μπάρμπεκιου μαρινάδα για κοτόπουλο με μέλι

Απαραίτητα υλικά:

  • 1/4 κ.γ. μέλι - δεν πρέπει να είναι ζαχαρωμένο
  • 1/4 κ.γ. σάλτσα σόγιας
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 4 σκελίδες σκόρδο - ψιλοκομμένες
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • πιπέρι
  • αλάτι

Εκτέλεση συνταγής:

Βήμα 1: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα.βράζουμε στο μάτι της κουζίνας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αυτό στο μπάρμπεκιου υγραερίου σας. Βήμα 2: Μόλις κρυώσει, περιχύνουμε το κοτόπουλο.Βήμα 3: Βάζουμε στο ψυγείο και μετά από 3-4 ώρες περίπου θα είναι έτοιμο για ψήσιμο.

Κοτόπουλο μαριναρισμένο με ανανά

Με αυτή τη συνταγή σίγουρα θα εκπλήξετε τόσο τον εαυτό σας όσο και τους καλεσμένους του barbecue party σας.

Απαραίτητα υλικά:

  • 1 κουτ. χυμός ανανά
  • 2 κ.σ. λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. μουστάρδα
  • πιπέρι
  • αλάτι
Μαρινάδα για μπριζόλες κοτόπουλου με βότκα

Εκτέλεση συνταγής:

Βήμα 1: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα βαθύ μπολ. Μουλιάζουμε το κοτόπουλο στη μαρινάδα και βάζουμε ένα καπάκι ή αλουμινόχαρτο. Βήμα 2: Μετά από 3-4 ώρες στο ψυγείο θα είναι έτοιμο για ψήσιμο.

 Ελπίζουμε να επιλέξατε μια συνταγή για να ετοιμάσετε νόστιμες μαριναρισμένες μπριζόλες ή σουβλάκια κοτόπουλου. Το αποτέλεσμα θα είναι καλό, είτε το μπάρμπεκιου σας είναι υγραερίου είτε κάρβουνο. Μαζευτείτε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα στην αυλή ή στη βεράντα και κάντε ένα αξέχαστο μπάρμπεκιου πάρτι. Δείτε τις άλλες συνταγές μας για μπάρμπεκιου στο ιστολόγιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.