Δημοσιεύθηκε την

Μπάρμπεκιου αερίου – 10 εκπληκτικά πιάτα που μπορείτε να μαγειρέψετε στο BBQ

Μπάρμπεκιου αερίου - 10 εκπληκτικά πιάτα που μπορείτε να μαγειρέψετε στο BBQ
Σας αρέσει να πειραματίζεστε με νέες συνταγές μπάρμπεκιου αερίου; Αν ναι, σίγουρα θα ενθουσιαστείτε με τις προτάσεις μας για εκπληκτικά πιάτα ,που θα μαγειρέψετε. Και αν είστε λάτρης των κλασικών πιάτων στη σχάρα και περιορίζεστε με μπριζόλες, σουβλάκια, αργό ψητό μοσχαρίσιο κρέας ή ψητά λαχανικά - διαφοροποιήστε το μενού σας με κάτι νέο. Θα εκπλαγείτε ευχάριστα! Σαλάτες, ορεκτικά, αρωματικά κυρίως πιάτα και επιδόρπια - όλα μπορούν να προετοιμαστούν στο μπάρμπεκιου.
Εδώ είναι οι προτάσεις μας:

Γκουακαμόλε στη σχάρα

Το γκουακαμόλε είναι ένα πολύ φρέσκο ​​πιάτο που είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε πατατάκια, σάντουιτς ή συνοδευτικό για ψητό κρέας. Και το έχετε δοκιμάσει παρασκευασμένο με ψητά;

Γκουακαμόλε στη σχάρα

Απαραίτητα υλικά:

  • 2 τεμ. αβοκάντο - μεσαίου μεγέθους
  • 1 ντομάτα
  • 2 τεμ. πιπεριές όμορφα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κόκκινο κρεμμύδι
  • χυμός από 1/2 λάιμ
  • 2 κλωναράκια φρέσκο ​​κόλιανδρο
  • πιπέρι
  • αλάτι

Εκτέλεση συνταγής:

Βήμα 1: Ανάψτε το μπάρμπεκιου υγραερίου και περιμένετε να φτάσει περίπου στους 180 βαθμούς. Βήμα 2: Κόψτε το αβοκάντο στη μέση και αφαιρέστε το κουκούτσι. Το βάζουμε στο πιάτο του μπάρμπεκιου μαζί με το Jalapeño Pepper και τις σκελίδες σκόρδου (μην αφαιρέσουμε τις νιφάδες). Βήμα 3: Ψήνετε μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο και να μαυρίσει ελαφρά το αβοκάντο και το πιπέρι. Βήμα 4: Όταν είναι έτοιμα, βάζουμε το αβοκάντο και το σκόρδο σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το χυμό λάιμ και τα πολτοποιούμε ελαφρά με ένα πιρούνι.Βήμα 5: Καθαρίζουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε τους σπόρους, τις ψιλοκόβουμε και τις προσθέτουμε στο μείγμα. Κόβουμε τη ντομάτα σε μικρά κυβάκια και την προσθέτουμε στο αβοκάντο. Βήμα 6: Αλατοπιπερώνουμε με τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Είναι έτοιμο!

Πικάντικο μεζέ από ψητές μελιτζάνες και πιπεριές

Σερβίρετε αυτό το πικάντικο μεζέ από ψητές μελιτζάνες και πιπεριές με ψητές φέτες ή ως ορεκτικό.

Απαραίτητα υλικά:

  • 4 μελιτζάνες
  • 4 κόκκινες πιπεριές
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κουτ. κύμινο
  • 1 κουτ. τσίλι σε σκόνη
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 300 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 ματσάκι φρέσκο ​​κόλιανδρο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
Σερβίρετε αυτό το πικάντικο μεζέ από ψητές μελιτζάνες και πιπεριές με ψητές φέτες ή ως ορεκτικό.

Εκτέλεση συνταγής:

Βήμα 1: Ανάβουμε το μπάρμπεκιου υγραερίου και ψήνουμε τις πιπεριές και τις μελιτζάνες κομμένες στα 2. Βήμα 2: Αφήστε τα να κρυώσουν και μετά καθαρίστε τα από τα λέπια και τους σπόρους. Τα βάζετε στο μπλέντερ και προσθέτετε τα μπαχαρικά, το χυμό λεμονιού και το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα κάνετε πουρέ. Βήμα 3: Προσθέτουμε το γιαούρτι και τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο και ανακατεύουμε ξανά. Ψύξτε για 1-2 ώρες και σερβίρετε.

Σαλάτα με σπανάκι και καρπούζι στο γκρίλ

Το περασμένο καλοκαίρι σας παρουσιάσαμε τη μεγαλύτερη επιτυχία στην κουζίνα του μπάρμπεκιου - ψητό καρπούζι. Τώρα θα σας προσφέρουμε μια φρέσκια σαλάτα με αυτό.
Σαλάτα με σπανάκι και καρπούζι στο γκρίλ

Απαραίτητα υλικά:

  • 2 κιλά. καρπούζι
  • 400 γρ baby σπανάκι
  • 150 γρ μοτσαρέλα baby
  • βαλσάμικο ξύδι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση συνταγής:

Βήμα 1: Ανοίξτε το μπάρμπεκιου σε υψηλή θερμοκρασία.Βήμα 2: Αφαιρούμε τη φλούδα του καρπουζιού, το κόβουμε σε μικρά τριγωνικά κομμάτια, τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας, τα αλείφουμε καλά με ελαιόλαδο και τα τοποθετούμε στις καυτές ψησταριές. Βήμα 3: Ψήνουμε για 2-3 λεπτά και γυρίζουμε, ψήνουμε για άλλα 2-3 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.Βήμα 4: Μοιράζουμε το σπανάκι σε τέσσερα πιάτα, προσθέτουμε ψητό καρπούζι σε κάθε μερίδα, λίγη baby mozzarella και αλατοπιπερώνουμε με βαλσάμικο, ελαιόλαδο και αλάτι.

Πάστα στο μπάρμπεκιου με σάλτσα ντομάτας και ψητές ελιές

 Αν δεν έχεις δοκιμάσει να  φτιάξεις πάστα στο BBQ, τότε ήρθε η στιγμή. Σας προσφέρουμε και ένα υπέροχο τηγάνι από χυτοσίδηρο για να μαγειρέψετε το αρωματικό ιταλικό πιάτο.

Απαραίτητα υλικά:

  • 500 γρ πάστα
  • 700 ml. τοματοπολτός
  • 100 γρ πράσινες μεγάλες ελιές
  • 1/2 κουτ. κάπαρη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • Παρμεζάνα
  • ρόκα
Πάστα στο μπάρμπεκιου με σάλτσα ντομάτας και ψητές ελιές

Εκτέλεση συνταγής:

Βήμα 1: Βράζουμε την πάστα, αλλά όχι εντελώς. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πλαϊνή εστία του μπάρμπεκιου. Βήμα 2: . Ψήστε τις ελιές στη σχάρα - αν υπάρχει μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ των σχαρών στο μπάρμπεκιου, χρησιμοποιήστε μια πλάκα από χυτοσίδηρο. Βήμα 3: . Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και βάζουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο. Μετά από 1 λεπτό προσθέτουμε τον πουρέ ντομάτας. Βήμα 4: Περιμένουμε να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε την κάπαρη και τις ψητές ελιές. Όταν πήξει, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και την πάστα και ανακατεύουμε καλά. Βήμα 5: Μετά από 3-5 λεπτά αφαιρούμε από το μπάρμπεκιου, πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα και ρόκα και σερβίρουμε όσο είναι ζεστή.

Πατατοκεφτέδες στο μπάρμπεκιου

Οι πατατοκεφτέδες μπάρμπεκιου γίνονται πολύ νόστιμοι, και ταυτόχρονα είναι πολύ πιο υγιεινοί .Συνιστούμε το ψήσιμο σε μαντεμένια πλάκα μπάρμπεκιου.

Πατατοκεφτέδες στο μπάρμπεκιου

Απαραίτητα υλικά:

  • 1 κιλό. πατάτες
  • 2 αυγα
  • 100 γρ αγελαδινό τυρί
  • 100 γρ κασέρι πικάντικο, τριμμένο
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κοτσάνι πράσο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • αλάτι

Εκτέλεση συνταγής:

Βήμα 1: Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους και τις βράζουμε. Μόλις κρυώσουν τα πολτοποιούμε και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Βήμα 2: Προσθέτουμε τα αυγά, το τριμμένο τυρί και το τριμμένο κασέρι , το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τον μαϊντανό και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βήμα 3: Ανάψτε το μπάρμπεκιου υγραερίου και περιμένετε να φτάσει τους 180 βαθμούς. Βήμα 4: Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα αραδιάζουμε σε καλά λαδωμένη πλάκα. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν. Βήμα 4: Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.

Πίτσα  στο μπάρμπεκιου με σπαράγγια και μοτσαρέλα

Σας έχουμε ήδη μυήσει στις περιπλοκές του ψησίματος πίτσας στο μπάρμπεκιου και σε αρκετές συνταγές ζύμης. Θα σας προσφέρουμε μια διαφορετική συνταγή για πίτσα μπάρμπεκιου.

Απαραίτητα υλικά:

  • 500 γρ ζύμη πίτσας
  • 1 ματσάκι σπαράγγια
  • 150 γρ μοτσαρέλα
  • τριμμένη φλούδα 1/2 λεμονιού
  • ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. βασιλικός
  • πιπέρι
  • αλάτι
Πίτσα στο μπάρμπεκιου με σπαράγγια και μοτσαρέλα

Εκτέλεση συνταγής:

Βήμα 1: Ανάψτε το μπάρμπεκιου, τοποθετήστε την πλάκα και περιμένετε να φτάσει η εσωτερική θερμοκρασία στους 180 βαθμούς. Βήμα 2: Σε αυτό το διάστημα, μοιράστε τη ζύμη στις μερίδες που θέλετε και ανοίξτε στο λεπτό. Βήμα 3: Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε λεπτούς κύκλους και τα απλώνουμε πάνω στη ζύμη αλειμμένη με ελαιόλαδο. Βήμα 4: Τακτοποιούμε τα καθαρισμένα σπαράγγια σε απόσταση. Τοποθετούμε τη πλάκα και ψήνουμε μέχρι να γίνει τραγανή. Βήμα 5: Όταν είναι έτοιμη, πασπαλίζουμε με βασιλικό, πιπέρι και αλάτι.

Ψητή γλυκοπατάτα με δεντρολίβανο

 Οι γλυκοπατάτες κερδίζουν δημοτικότητα όχι μόνο λόγω της γεύσης τους, αλλά και επειδή είναι διαιτητικές και πολύ χρήσιμες. Είναι ένα εξαιρετικό συνοδευτικό για το χοιρινό ή το βοδινό κρέας και μπορούν να καταναλωθούν ως αυτόνομο πιάτο.

Ψητή γλυκοπατάτα με δεντρολίβανο

Απαραίτητα υλικά:

  • 2 μεγάλες γλυκοπατάτες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. δενδρολίβανο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
  • πιπέρι
  • αλάτι

Εκτέλεση συνταγής:

Βήμα 1: Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν λίγο, τα βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά. Βήμα 2: Ανακατεύουμε καλά ώστε όλα τα κομμάτια να έχουν γεύση. Βήμα 3: Προθερμαίνουμε το μπάρμπεκιου στους 150 βαθμούς και τακτοποιούμε τις πατάτες σε μια λαδόκολλα. Βήμα 4: Ψήνουμε για περίπου 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά. Αν τα σερβίρετε ως κυρίως πιάτο, μπορείτε να τους φτιάξετε και σάλτσα σκόρδου.

Κρέπες στο μπάρμπεκιου

 Όλοι λατρεύουν τις κρέπες! Και μπορείτε να τα φτιάξετε εύκολα στην μαντεμένια εστία του μπάρμπεκιου αερίου σας.

Απαραίτητα υλικά:

  • 1 αυγό
  • 500 ml. γάλα
  • 2 κουτ. αλεύρι
  • 1/2 κουτ. διττανθρακική σόδα
  • 1/2 κουτ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. αλάτι
  • 30 γραμ. λιωμένο βούτυρο
Κρέπες στο μπάρμπεκιου

Εκτέλεση συνταγής:

Βήμα 1: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, τη ζάχαρη και το αλάτι. Βήμα 2: Σε ένα άλλο μπολ - το αυγό και το γάλα, χτυπήστε καλά και προσθέστε στο στεγνό μείγμα μαζί με το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα. Βήμα 3: Ζεστάνετε την περιοχή του μπάρμπεκιου όπου είναι τοποθετημένη η πλάκα σε μεσαίο επίπεδο. Βήμα 5: . Αλείφουμε καλά με βούτυρο και πλάθουμε τις κρέπες με μια κουτάλα, πρέπει να υπάρχει απόσταση μεταξύ τους. Κλείνουμε το καπάκι, ψήνουμε για 1-2 λεπτά, τα γυρίζουμε με μια σπάτουλα γκριλ και ψήνουμε λίγο ακόμα. Βήμα 6: Σερβίρετε γλυκό ή αλμυρό.

Ψητές μπανάνες σε μπάρμπεκιου με σοκολάτα και marshmallows

Τα marshmallows είναι κλασικά για ψήσιμο. Και ο συνδυασμός τους με μπανάνα και σοκολάτα είναι πραγματική απόλαυση για τις αισθήσεις. Δείτε πώς να φτιάξετε αυτό το εύκολο γλυκό.

Ψητές μπανάνες σε μπάρμπεκιου με σοκολάτα και marshmallows

Απαραίτητα υλικά:

  • 4 μπανάνες
  • 12 μικρές μπάρες σοκολάτας χωρίς ξηρούς καρπούς
  • 16 marshmallows

Εκτέλεση συνταγής:

Βήμα 1: Κόψτε τις μπανάνες στη μέση, αλλά όχι εντελώς, και βάλτε 3 μπάρες σοκολάτας και 4 marshmallows σε καθεμία. Τυλίξτε το καθένα σε ξεχωριστό κομμάτι αλουμινόχαρτο. Βήμα 2: . Ανάβουμε το μπάρμπεκιου και όταν φτάσει στους 200 βαθμούς, τακτοποιούμε από πάνω τις μπανάνες με marshmallows. Βήμα 3: Ψήνουμε για 5-6 λεπτά και μετά διαλύουμε για 1-2 λεπτά. Σερβίρετε παγωμένο.

Σαγκρία από ψητά ροδάκινα και ανανά

 Αυτή η σανγκρία μπορεί να φαίνεται πολύ εκκεντρική, αλλά θα εκπλαγείτε ευχάριστα από τη δροσιστική της γεύση.

Απαραίτητα υλικά:

  • 1 φιάλη των 750 ml. λευκό κρασί
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ανθρακούχο νερό
  • χυμός από 1 λάιμ
  • 1/2 κουτ. λικέρ πορτοκάλι
  • 3 αχλάδια
  • 4 φέτες φρέσκου ανανά 1 εκ.
  • 1 κ.γ. μαλακό βούτυρο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
Σαγκρία από ψητά ροδάκινα και ανανά

Εκτέλεση συνταγής:

Βήμα 1: Σε μια κανάτα με καπάκι ανακατεύουμε το κρασί, το ανθρακούχο νερό, το χυμό λάιμ και το λικέρ. Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Βήμα 2: . Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κανέλα. Κόβουμε τα αχλάδια στη μέση και αφαιρούμε τους σπόρους. Βήμα 3: Ενεργοποιήστε τη σχάρα αερίου σε μέτρια θερμοκρασία. Βήμα 4: Απλώνουμε καλά το μείγμα της κανέλας και ψήνουμε στο γκριλ για 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Όταν είναι έτοιμα, περιμένουμε να κρυώσουν, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στο κρασί. Βήμα 4: Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Καταναλώστε με μέτρο

Είστε πλέον έτοιμοι για νέες γαστρονομικές περιπέτειες στο μπάρμπεκιου. Εκπλήξτε τους αγαπημένους σας με κάτι διαφορετικό στο επόμενο γκριλ πάρτι ή μαγειρέψτε μόνοι σας - το σημαντικό είναι να δοκιμάσετε νέα πράγματα.