Δημοσιεύθηκε την Σχολιάστε

Μπάρμπεκιου – 10 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε όταν αποφασίζετε να κάνετε αγορά

Μπάρμπεκιου - 10 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε όταν αποφασίζετε να κάνετε αγορά
Τι πιο ευχάριστο από την κεφάτη παρέα, τη μυρωδιά των ψητών λαχανικών και την υπέροχη γεύση του τρυφερού κρέατος τις ζεστές εποχές; Είτε βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο είτε απλά στο μπαλκόνι του σπιτιού, όλοι γνωρίζουμε ότι ονειρεύεστε έναν ήρεμο χρόνο να περάσετε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα μπροστά στο καλύτερο μπάρμπεκιου. Πώς όμως να γίνει αυτό το όνειρο πραγματικότητα;
 Η επιλογή του σωστού μπάρμπεκιου απαιτεί πολύ χρόνο και προσπάθεια για να εξερευνήσετε όλα τα χαρακτηριστικά, αλλά εμείς είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να κάνετε τη σωστή επιλογή.

1. Γιατί μπάρμπεκιου;

Μπάρμπεκιου έχει έχει πολλές έννοιες όχι μόνο η κοινωνική συγκέντρωση μιας φιλικής ή οικογενειακής παρέας, η οποία τρώει ψητά γκριλ λαχανικά και ζουμερό ψητό κρέας. Το μπάρμπεκιου είναι η απαραίτητη συσκευή που φτιάχνει αυτό το ζουμερό, καπνιστό και επιθυμητό από πολύ κρέας, καθώς και ψητά φρέσκα λαχανικά.
 Γνωρίζετε τη διαφορά μεταξύ ψησταριάς και μπάρμπεκιου; Οι δύο συσκευές έχουν διαφορετικά επίπεδα θερμότητας και ένταση μετάδοσης της. Η σχάρα απαιτεί απευθείας τοποθέτηση και προετοιμασία του φαγητού στην πηγή θερμότητας για μικρό χρονικό διάστημα. Το μπάρμπεκιου, από την άλλη, χρησιμοποιεί έμμεση θερμότητα σε χαμηλό επίπεδο και διαρκεί λίγο περισσότερο.

2. Από πού προέρχεται το «μπάρμπεκιου»;

Ξέρετε από πού προέρχεται η λέξη «μπάρμπεκιου»; Σύμφωνα με ορισμένους, η λέξη προέρχεται από το μυστικό της Καραϊβικής. Η αρχαιότερη μορφή του είναι «barbacua» και σημαίνει «ιερός πάσσαλος». Αυτό εξηγεί το τελετουργικό της προετοιμασίας του κρέατος, το οποίο προετοιμάζεται σε μια ξύλινη σανίδα πάνω από μια φωτιά. Παραδοσιακά, η μπάρμπακουα γινόταν σε μια τρύπα στο έδαφος καλυμμένη με φύλλα. Σε ορισμένα μέρη του κόσμου εξακολουθούν να χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο μπάρμπεκιου. Η λέξη και αυτός ο τρόπος μαγειρέματος μπήκε στην Ευρώπη τον 16ο αιώνα.

3. Τι είναι σημαντικό να γνωρίζετε;

Οι καυστήρες αποτελούν σημαντικό μέρος κάθε τύπου μπάρμπεκιου. Αποτελούν την κύρια πηγή θερμότητας για τη συσκευή. Στις ψησταριές αερίου, οι καυστήρες κατασκευάζονται τις περισσότερες φορές από ανοξείδωτο χάλυβα, αλουμίνιο ή χυτοσίδηρο. Οι καυστήρες από ανοξείδωτο χάλυβα διατίθενται σε πολλούς διαφορετικούς βαθμούς και πάχη. Η εγγύηση ξεκινά από 24 μήνες. Ένα άλλο σημαντικό πράγμα είναι τα ακροφύσια του καυστήρα. Υπάρχουν ακροφύσια που είναι σχεδιασμένα για διαφορετικές πιέσεις αερίων (μεθάνιο και προπάνιο βουτάνιο). Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κακή καύση αερίου και υπολειμματική μυρωδιά των τροφίμων.
 Ένα άλλο σημαντικό μέρος του μπάρμπεκιου είναι οι ψησταριές στις οποίες τοποθετείτε το φαγητό για μαγείρεμα. Συνήθως κατασκευάζονται από ανοξείδωτο χάλυβα, χυτοσίδηρο, εμαγιέ χάλυβα. Οι σχάρες από χυτοσίδηρο κατανέμουν τέλεια τη θερμοκρασία και παραμένουν ωραία σχέδια κατά το ψήσιμο. Το μειονέκτημα είναι η πιο δύσκολη συντήρηση. Οι ψησταριές από ανοξείδωτο χάλυβα είναι ανθεκτικές στη σκουριά και καθαρίζονται ευκολότερα. Προσοχή στο πάχος του υλικού. Οι σχάρες από εμαγιέ χάλυβα είναι επίσης ανθεκτικές στη σκουριά και καθαρίζονται εύκολα.

4. Ποιο είναι το κύριο πράγμα που πρέπει να γνωρίζουμε για τα μπάρμπεκιου;

 • Οι κύριοι τύποι μπάρμπεκιου είναι τρεις: μπάρμπεκιου με κάρβουνο, μπάρμπεκιου αερίου και ηλεκτρικό.
 • Αν είστε λάτρεις του καπνιστού κρέατος, προσανατολιστείτε στο μπάρμπεκιου με καπάκι. Με αυτά θα έχετε τον πλήρη έλεγχο της θερμοκρασίας και του χρόνου ψησίματος του κρέατος.
 • Συνιστάται να κρατάτε τα κάρβουνα στη σχάρα για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα κάψει το κάτω μέρος του μπάρμπεκιου σας.
 • Καλό είναι ο κατασκευαστής να συντηρεί ανταλλακτικά για τα μπάρμπεκιου
 • Τα μπάρμπεκιου κατασκευάζονται συνήθως από σκληρυμένο αλουμίνιο, λαμαρίνα, χυτοσίδηρο ή ανοξείδωτο χάλυβα. Τα περισσότερα είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα. Όταν επιλέγετε ένα μπάρμπεκιου, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείται χάλυβας χαμηλής ποιότητας και πάχους, ειδικά όπου θα είναι στην φωτιά.
 • Προσοχή στην ποιότητα των σχαρών μπάρμπεκιου. Τις περισσότερες φορές είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα, χυτοσίδηρο, επικαλυμμένο χάλυβα ή χάλυβα χρωμίου.
 • Είναι σημαντικό η σχάρα να έχει περισσότερους από έναν χώρο ψησίματος. Αυτό σημαίνει ότι είναι δυνατή η ετοίμαση τροφίμων με έμμεση μέθοδο, διαφοροποιώντας διαφορετικές ζώνες για την πηγή θερμότητας και για τα προϊόντα.
 • Το πρόσθετο ρεύμα για ορισμένα μοντέλα μπάρμπεκιου είναι οι κεραμικοί καυστήρες υπερύθρων. Είναι σχετικά καινούργια και αποτελούν καλή λύση για το μαγείρεμα και το ψήσιμο φαγητών.
Μπάρμπεκιου - 10 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε όταν αποφασίζετε να κάνετε αγορά

5. Τι προϋπολογισμό πρέπει να διαθέσετε για ψησταριά;

Ανάλογα με την ποιότητα του υλικού της ψησταριάς και την κατασκευή, μπορείτε να βρείτε μοντέλα από 86 euro έως και πάνω από 2000 euro. Εάν γνωρίζετε καλά τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για ποιοτικό μπάρμπεκιου, θα βρείτε εύκολα ένα για τις ανάγκες σας, τον προϋπολογισμό σας. Στην Enders προσφέρουμε διαφορετικούς τύπους και μοντέλα μπάρμπεκιου υψηλής ποιότητας σε τιμές από 86 euro, που είναι κατάλληλα για κάθε νοικοκυριό. Μαζί μας θα βρείτε μπάρμπεκιου που όχι μόνο θα είναι μαζί σας για χρόνια, αλλά θα είναι και μια εκλεπτυσμένη προσθήκη στα έπιπλα ή στον κήπο. Βρείτε δεκάδες μοντέλα που είναι εκλεπτυσμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια και σε διαφορετικά χρώματα, κατάλληλα για κάθε γούστο και στυλ.
  Φυσικά, πολλοί παράγοντες καθορίζουν τι είδους μπάρμπεκιου είναι κατάλληλο για εσάς. Πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά τι χώρο μπορείτε να διαθέσετε για τη συσκευή, πόσο φαγητό θα ετοιμάζετε πιο συχνά και τι είδους φαγητό (κρέας ή λαχανικά) και να λάβετε υπόψη τις προσωπικές σας προτιμήσεις, όπως το σχέδιο και τα χρώματα.
 Επιτρέψτε μας να σας παρουσιάσουμε τα χαρακτηριστικά και τις σημαντικές πληροφορίες για τους κύριους τύπους μπάρμπεκιου, ώστε να κάνετε τη σωστή επιλογή για τις ανάγκες σας.
6. Μπάρμπεκιου με κάρβουνα

6. Μπάρμπεκιου με κάρβουνα

Σας αρέσει το άρωμα από φρεσκοψημένα και όμορφα ψητά λαχανικά; Γνωρίζουμε ότι δεν μπορείτε να αντισταθείτε στη μυρωδιά του ψητού και ελαφρώς καπνιστού κρέατος, που κάνει το μπάρμπεκιου απαραίτητο για την άνοιξη και το καλοκαίρι. Όπως ήδη ξέρουμε, το μαγείρεμα στη φωτιά δίνει την αρχή του μπάρμπεκιου και το μαγείρεμα πάνω από αναμμένα κάρβουνα είναι σίγουρα μια τεχνική που πλησιάζει περισσότερο στον αυθεντικό τρόπο μαγειρέματος ψημένου φαγητού.
Τα περισσότερα μπάρμπεκιου με κάρβουνο είναι βολικά και εύκολα στη μεταφορά.
 Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε διάφορα μέρη - στην αυλή, στο μπαλκόνι ακόμα και στην παραλία. Τα μοντέλα ζυγίζουν συνήθως λιγότερο από 4 κιλά. και μεγέθη κατάλληλα για το νοικοκυριό. Κάποια είναι κατασκευασμένα με ειδική τεχνολογία και προσφέρουν τη δυνατότητα ψησίματος με ελάχιστη ποσότητα καπνού, που σας επιτρέπει να μαγειρεύετε ακόμα και στο σπίτι.
 Στο Enders σας προσφέρουμε πολλά εκλεπτυσμένα και συμπαγή ψησταριά με κάρβουνο που θα αποτελέσουν μια κομψή προσθήκη στο σπίτι ή τον κήπο σας. Με ή χωρίς καπάκι, ετοιμάστε ένα εκπληκτικό μενού για όλη την οικογένεια μέσα σε λίγα μόνο λεπτά. Τα καταπληκτικά μπάρμπεκιου από τις σειρές Aurora και Aurora Mirror δημιουργούν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα και με τον όμορφο, βραβευμένο σχεδιασμό τους αποτελούν μια υπέροχη προσθήκη σε κάθε κουζίνα, μπαλκόνι και κήπο. Εάν επιλέξετε ένα μοντέλο όπως το Dallas, το οποίο διαθέτει καπάκι και αεραγωγούς για τη ρύθμιση της ποσότητας του αέρα, θα έχετε περισσότερο έλεγχο στη θερμοκρασία και τη δύναμη της φωτιάς. Αν σας αρέσει το κρέας με καπνιστή γεύση - αυτό είναι το μπάρμπεκιου σας!
Θα χρειαστείτε επίσης ποιοτικό κάρβουνο για ένα ποιοτικό μπάρμπεκιου με κάρβουνα. Σε εμάς θα βρείτε κάρβουνα από ξύλο οξιάς Enders με γρήγορο και ασφαλή φωτισμό,
κατάλληλα για το ψήσιμο τροφίμων. Με μια μικρή ποσότητα μπορείτε να εξασφαλίσετε ένα έγκαυμα 60 λεπτών, κατά το οποίο θα μπορείτε να ετοιμάσετε το επιθυμητό φαγητό για όλη την οικογένεια. Αυτό που είναι ενδιαφέρον για τον άνθρακα είναι ότι στην πραγματικότητα καίγεται γρήγορα, αλλά ο χρόνος κατά τον οποίο διατηρούν υψηλή θερμοκρασία είναι σχετικά μεγάλος. Σε αυτό το διάστημα, μπορείτε να ετοιμάσετε μεγάλη ποσότητα φαγητού, ανάλογα με το πόσα κάρβουνα και σε τι μέγεθος ψησταριά θα βάλετε. Στην ενότητα αξεσουάρ του Enders θα βρείτε πάστα ανάφλεξης της σειράς Aurora - ένα υπέροχο απορρυπαντικό που σας παρέχει εύκολη και ασφαλή καύση κάρβουνου και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για 10 αναφλέξεις. Χρησιμοποιήστε το με κάρβουνο οξιάς, το οποίο είναι σε μια βολική συσκευασία που μπορείτε εύκολα να βάλετε στο μπαλκόνι ή να πάρετε στο αυτοκίνητο σας.
Ο καθαρισμός του μπάρμπεκιου άνθρακα είναι λίγο πιο περίπλοκος από άλλους τύπους μπάρμπεκιου λόγω των ιδιαιτεροτήτων της χρήσης άνθρακα. Η συντήρηση των μπάρμπεκιου αερίου ή ηλεκτρικού είναι λίγο πιο εύκολη, αλλά η γεύση κατά τη χρήση τους είναι παρόμοια και εξαρτάται από την πρακτική και την τεχνική του κάθε σεφ.
 Το μέγεθος είναι εξαιρετικά σημαντικό για τομπάρμπεκιου. Τα μικρότερα έχουν μέγεθος μόνο για δύο τεμαχίων κρέατος. Επομένως, εάν είστε μια μικρή οικογένεια, μπορείτε εύκολα να επωφεληθείτε από ένα παρόμοιο μοντέλο μπάρμπεκιου με κάρβουνο. Το μεσαίου μεγέθους μπάρμπεκιου με κάρβουνο χωράει περίπου 3-4 κομμάτια κρέατος, καθιστώντας την ιδανική επιλογή για οικογενειακή συσκευή. Με ένα τέτοιο μοντέλο θα ετοιμάσετε μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο στο μπαλκόνι ή στον κήπο. Το φαγητό θα είναι νόστιμο, ο καιρός - ηλιόλουστος, και τα παιδιά - χορτάτοι και χαρούμενοι. Για τις ψησταριές με κάρβουνο, η επιλογή μεγέθους εξαρτάται αποκλειστικά από το πόσο συχνά και για πόσο φαγητό χρησιμοποιείτε τη ψησταριά. Σκεφτείτε εάν επιλέγετε μια συσκευή για εσάς, για την οικογένεια, τους φίλους και εάν έχετε επιλέξει μια συσκευή με κάρβουνο - τώρα χρειάζεται μόνο να επιλέξετε το μέγεθος του χώρου μαγειρέματος.
Εάν πιστεύετε ότι οι ψησταριές με κάρβουνο δεν θαείναι κατάλληλες για το σπίτι ή τον κήπο σας - ίσως το μπάρμπεκιου αερίου να είναι τέλειο για εσάς! Με τα πλεονεκτήματα της ευκολίας, του καθαρισμού και της συντήρησης, τα μπάρμπεκιου αερίου προσφέρουν ποικιλία μοντέλων, σχεδίων και μεγεθών. Τι πρέπει να γνωρίζετε για αυτά τα μπάρμπεκιου; Ας σας τα παρουσιάσουμε…

7. Γιατί ψησταριά υγραερίου;

Γιατί να επιλέξετε ένα μπάρμπεκιου αερίου; Οι ψησταριές υγραερίου θερμαίνονται πολύ πιο γρήγορα από τα τυπικά μπάρμπεκιου με κάρβουνο. Είναι απλό: η χρήση αερίου εξοικονομεί χρόνο.
 Η χρήση άνθρακα απαιτεί χρόνο για να ανάψετε μια φωτιά και να περιμένετε να φτάσει ο άνθρακας στην ιδανική θερμοκρασία. Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρόνο, αλλά όχι να αντισταθμίσετε την ποιότητα της δουλειάς και τη γεύση - επιλέξτε από τα πολλά μοντέλα μπάρμπεκιου αερίου του Enders.
 Μαγειρεύεις γρήγορα, γλυτώνεις κόπο και όλοι είναι ικανοποιημένοι. Εάν επιλέξετε ένα μοντέλο μπάρμπεκιου αερίου με πρόσθετους καυστήρες, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να μαγειρέψετε λαχανικά όπως το καλαμπόκι.
Μαγειρέψτε περισσότερο και ανενόχλητα χρησιμοποιώντας μπάρμπεκιου αερίου. Η έλλειψη ανάγκης προσθήκης επιπλέον κάρβουνου επιτρέπει το παρατεταμένο μαγείρεμα κομματιών κρέατος, τα οποία γίνονται θεϊκά όταν μαγειρεύονται σωστά. Με κάθε μοντέλο μπάρμπεκιου αερίου που διατίθεται στο Enders, θα φτάσετε εύκολα σε υψηλή θερμοκρασία και θα τη διατηρήσετε αρκετά για να προετοιμάσετε φαγητό για την οικογένεια και τους φίλους σας.   Μαγειρέψτε περισσότερο και ανενόχλητα χρησιμοποιώντας μπάρμπεκιου αερίου. Με κάθε μοντέλο μπάρμπεκιου αερίου που διατίθεται στο Enders, θα φτάσετε εύκολα σε υψηλή θερμοκρασία και θα τη διατηρήσετε αρκετά για να προετοιμάσετε φαγητό για την οικογένεια και τους φίλους σας.
 Στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε συμπαγή μπάρμπεκιου αερίου που είναι κατάλληλα για το μπαλκόνι και τον κήπο και θα μετατρέψουν μια φιλική οικογενειακή συγκέντρωση σε μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία. Ανάμεσα στα μοντέλα μας ξεχωρίζουν το Urban και το Brooklyn Next 2, τα οποία εντυπωσιάζουν με έναν εκλεπτυσμένο σχεδιασμό που θα μεταμορφώσει τον κήπο σας στο νέο αγαπημένο σας εστιατόριο.
7. Γιατί ψησταριά υγραερίου;
Θα ετοιμάσεις φαγητό για παρέα ή για όλη την οικογένεια; Εάν είστε ο σεφ της οικογένειας, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ψισταριά υγραερίου όπως το Monroe Pro 3 SIK, που έχουν μεγαλύτερο χώρο μαγειρέματος για την προετοιμασία πολλών διαφορετικών ειδών φαγητού ταυτόχρονα. Εάν είστε γκριλ μαέστρο μικρής εταιρείας, μπορείτε να εστιάσετε σε πιο συμπαγή μοντέλα όπως το Urban Pro. Μην νομίζετε ότι ο μικρός χώρος μαγειρέματος σας εμποδίζει να ετοιμάσετε περισσότερο φαγητό. Με το Urban Pro, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αφαιρούμενα πλαϊνά πάνελ και να παρέχετε επιπλέον χώρο για παρέα. Για να εξοικονομήσετε χώρο, μπορείτε απλώς να τα κατεβάσετε.
Πώς να βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα ποιοτικό μπάρμπεκιου αερίου; Προσέξτε την ισχύ και πόσους καυστήρες έχει το μοντέλο που έχετε επιλέξει. Το σώμα και οι κύριοι καυστήρες της συσκευής πρέπει να είναι κατασκευασμένοι από ανοξείδωτο χάλυβα. Οι υπέρυθρες καυστήρες είναι επίσης μια καλή προσθήκη στο μπάρμπεκιου σας.
Τι πρέπει να έχετε υπόψη σας όταν επιλέγετε ψησταριά υγραερίου; Δεν χρειάζεται να σας συμβουλεύσουμε ότι είναι καλό να σκεφτείτε πού μπορείτε να τοποθετήσετε το νέο σας μπάρμπεκιου αερίου ώστε να μην είναι κοντά σε εύφλεκτα αντικείμενα. Καθορίστε το τέλειο μέρος για τον νέο σας φίλο και μπορείτε τώρα να σηματοδοτήσετε την έναρξη της σεζόν ψησταριάς! Σε αυτόν τον τρόπο σκέψης, η πρώτη χρήση του μπάρμπεκιου αερίου σας έχει ιδιαίτερη σημασία. Είναι σημαντικό να ελέγξετε ότι η σύνδεση μεταξύ του μπάρμπεκιου και της φιάλης αερίου είναι ισχυρή. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν διαρροές αερίου για να διασφαλίσετε την ασφάλεια της συσκευής. Οι ψησταριές υγραερίου Enders είναι αποδεδειγμένης ποιότητας και εγγύηση που σας διαβεβαιώνει ότι δεν θα έχετε πρόβλημα με τη γερμανική παραγωγή, αλλά πρέπει να ανησυχείτε μόνο για το πόσα τρόφιμα θα αγοράσετε.
 Και αν σας αρέσει η διαδικασία μαγειρέματος σχεδόν όσο το ίδιο το γεύμα, τότε με μοντέλα όπως το Monroe Pro 4 SIK Turbo μπορείτε να παρακολουθήσετε με ενδιαφέρον πώς προετοιμάζεται το φαγητό σας από το ενσωματωμένο παράθυρο για παρατήρηση στο καπάκι. Ρυθμίστε τη θερμοκρασία χωρίς κανένα πρόβλημα και δημιουργήστε το τέλειο μενού για εσάς και τους αγαπημένους σας. Με τα μπάρμπεκιου υγραερίου εξοικονομείτε χρόνο και περιττό κόπο για να κρατήσετε τη φωτιά αναμμένη χωρίς να ανησυχείτε ότι η γεύση του φαγητού θα είναι διαφορετική από αυτή του μαγειρέματος ενός μπάρμπεκιου με κάρβουνα.
 Ο καθαρισμός του μπάρμπεκιου, για τον οποίο θα σας πούμε σε λίγο, είναι πολύ πιο εύκολος στη Monroe Pro - η λειτουργία Simple Clean είναι ένα καινοτόμο και μοναδικό σύστημα καθαρισμού μπάρμπεκιου. Αφαιρέστε τα προστατευτικά θέρμανσης και το συρτάρι γράσου χωρίς προβλήματα και αφαιρέστε τα υπολείμματα λίπους χωρίς αδικαιολόγητη προσπάθεια. Τα επιμέρους μέρη του μπάρμπεκιου μπορούν να διαχωριστούν και να πλυθούν. Η ευκολία σας έρχεται πρώτη και το νόστιμο φαγητό είναι γεγονός με τα μπάρμπεκιου υγραερίου της επιλογής σας από τη συλλογή Enders.
Τι να θυμάστε όταν ψάχνετε για μπάρμπεκιου αερίου. Εάν το μπάρμπεκιου που θα επιλέξετε έχει υψηλά κιλοβάτ ισχύος, αυτό δεν εγγυάται ότι παράγει περισσότερη θερμότητα. Είναι σημαντικό ποιο είναι το μέγεθος του μπάρμπεκιου και πώς κατανέμεται η θερμότητα κατά το μαγείρεμα. Η αναλογία ισχύος προς μέγεθος θα πρέπει να είναι καλή για να βεβαιωθείτε ότι οι καυστήρες μπορούν να παράγουν αρκετή θερμότητα για τον χώρο που θα αποθηκευτεί στη συσκευή και να προετοιμάσετε το φαγητό σας. Με το μπάρμπεκιου υγραερίου Enders, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την ποιότητα των καυστήρων και την ισχύ τους. Τα μοντέλα που κατασκευάζονται με την απίστευτη γερμανική ποιότητα έχουν αποδειχθεί όλα αυτά τα χρόνια. Επιλέξτε ανάμεσα σε επώνυμα και ποιοτικά μπάρμπεκιου, γιατί στα Enders ποιότητα και ομορφιά πάνε χέρι με χέρι.

8. Ηλεκτρικό μπάρμπεκιου

Υπάρχουν διάφορα μοντέλα ηλεκτρικών μπάρμπεκιου. Με αυτά, η χρήση ηλεκτρικής ενέργειας σας παρέχει γρήγορη θέρμανση και σας εξοικονομεί τη χρήση άνθρακα ή φυσικού αερίου. Ορισμένα μοντέλα σύγχρονων ηλεκτρικών μπάρμπεκιου διαθέτουν επίστρωση κατά των εγκαυμάτων και σας δίνουν απόλυτο έλεγχο στη ρύθμιση της θερμοκρασίας. Με αυτό το χειριστήριο, μπορείτε να μαγειρέψετε διαφορετικούς τύπους τροφίμων χωρίς να ανησυχείτε για το πώς να μειώσετε ή να αυξήσετε τη θερμοκρασία. Πρέπει να έχετε κατά νου ότι τα ηλεκτρικά μπάρμπεκιου είναι πιο αδύναμα από άποψη ισχύος από τα μπάρμπεκιου με άνθρακα ή φυσικό αέριο.
 Σε ποια περίπτωση είναι για εσάς το ηλεκτρικό μπάρμπεκιου; Είναι μια καλή επιλογή για άτομα που θα μαγειρέψουν κυρίως στο σπίτι - στην κουζίνα ή στο μπαλκόνι. Το μόνο που χρειάζεστε είναι καλός αερισμός για να μπορείτε να αερίζετε μετά το μαγείρεμα.

 Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι ηλεκτρικών μπάρμπεκιου: αυτά με καπάκι και αυτά χωρίς καπάκι. Το καπάκι σας εξοικονομεί πολύ από το σπρέι καπνού και λίπους που συμβαίνει με τις ηλεκτρικές ψησταριές χωρίς καπάκι.

 Τα περισσότερα ηλεκτρικά μπάρμπεκιου είναι σχετικά μικρά σε μέγεθος, γεγονός που τα καθιστά κατάλληλα για οικογενειακό περιβάλλον - εάν πρόκειται να ετοιμάσετε φαγητό για έως και 3-4 άτομα. Για μια οικογένεια 5 ατόμων, μπορείτε να επιλέξετε ένα ηλεκτρικό μπάρμπεκιου μεγέθους περίπου 500 τετραγωνικών εκατοστών. Η επιφάνεια πρέπει να έχει αντικολλητική επίστρωση για να βεβαιωθείτε ότι μαγειρεύετε εύκολα και δεν θα χρειαστεί να ξεφλουδίσετε το φαγητό από το μπάρμπεκιου. Έτσι θα αφοσιωθείς πλήρως στη μαγειρική και θα τρως με ευχαρίστηση, χωρίς να σκέφτεσαι τα ίχνη του λίπους και το καθάρισμα.

9. Τι αξεσουάρ μπάρμπεκιου χρειάζεστε;

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικά είναι τα αξεσουάρ για τους ανθρώπους. Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι αυτό ισχύει και για τα μπάρμπεκιου; Ναι φυσικά! Τα αξεσουάρ μπάρμπεκιου αποτελούν βασικό μέρος της προετοιμασίας του φαγητού.
 Με τα κατάλληλα αξεσουάρ, να είστε σίγουροι ότι θα έχετε πάντα κοντά σας τα κατάλληλα σκεύη. Για να είστε σίγουροι για τις ενέργειές σας, προτείνουμε ένα κουτί ή βάση για σκεύη.
 Θα βρείτε Grill Mags στην ενότητα αξεσουάρ Enders. Βρείτε το κατάλληλο αξεσουάρ για ρολά κουζίνας, κατσαρόλα, σκεύη και άλλα.
 Έχετε επιλέξει μπάρμπεκιου με κάρβουνο για το σπίτι και τον κήπο σας; Στο Enders έχουμε τη δική μας συλλογή από κάρβουνο και πάστα ανάφλεξης που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τη θερμοκρασία του μπάρμπεκιου σας.
Εάν τα μπάρμπεκιου αερίου είναι ιδανικά για εσάς, πρέπει να έχετε μια φιάλη υγραερίου. Είναι ελαφριά και εύκολα στη μεταφορά. Εάν επιλέξετε ένα από τα συμπαγή μπάρμπεκιου αερίου της Enders, μπορείτε να μεταφέρετε εύκολα το μπάρμπεκιου σας με ένα εφεδρικό μπουκάλι.
 Κάθε σεφ ψησταριάς θέλει να επιδοθεί στη δημιουργική διαδικασία του μαγειρέματος, γι' αυτό το να έχετε τα κατάλληλα αξεσουάρ κοντά σας είναι βασικό μέρος της εργασίας με ένα μπάρμπεκιου. Όταν ψωνίζετε από εμάς, μπορείτε να επωφεληθείτε από τα μαγνητικά μοντέλα πέτρινων λαβών, ταψιών και πλέγματος διακόπτη. Βρείτε περισσότερα επιπλέον πιάτα για διαφορετικά είδη φαγητού και πολλά άλλα είδη που θα διευκολύνουν τη διαδικασία μαγειρέματος και θα σας μετατρέψουν σε πραγματικό μάστορα της ψησταριάς!
 Σε αυτές τις εποχές μετα το κορόνιο ιό τι χρειάζεσαι; Μια καλή παρέα στην αυλή η στο μπαλκόνι όμως δεν κάνει να την βγάλουμε με τσαί, καφέ και κανένα φρούτο άλλο λέει και μια πίτσα. Χρησιμοποιήστε το βολικό κεραμικό πιάτο πίτσας, το οποίο θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια πίτσα με απίστευτη γεύση και αξέχαστο άρωμα. Αν έχετε συγγενείς ή φίλους που δεν τρώνε κρέας, μπορείτε να ετοιμάσετε την πιο νόστιμη πίτσα λαχανικών και να τη μαγειρέψετε σαν αληθινός chef.

 Στην αγορά θα βρείτε όλων των ειδών τα πιάτα μπάρμπεκιου που θα διευκολύνουν το μαγείρεμα σε εξωτερικούς χώρους ή όταν κάνετε κάμπινγκ. Επωφεληθείτε από τις ειδικές κατσαρόλες και τηγάνια που είναι πιο ανθεκτικά και ποιοτικά από τα τυπικά σκεύη κουζίνας. Εάν ταξιδεύετε συχνά με το μπάρμπεκιου σας, θα βρείτε επίσης πολλά φορητά πιάτα σε διάφορα μεγέθη, όπως σετ μαγειρικής και φαγητού για κάμπινγκ.
10. Πώς να αποθηκεύσετε και να καθαρίσετε το μπάρμπεκιου;

10. Πώς να αποθηκεύσετε και να καθαρίσετε το μπάρμπεκιου;

Δεν είστε σίγουροι πώς να καθαρίσετε το μπάρμπεκιου σας;
 Για να βεβαιωθείτε ότι δεν βλάαλπτετε την ποιότητα του μπάρμπεκιου, φροντίστε να λαδώσετε τη σχάρα πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα.Με μια προλαδωμένη σχάρα θα αποφύγετε να κολλήσουν τα τρόφιμα και θα εξοικονομήσετε χρόνο καθαρισμού που δεν χρειάζεται. Ωστόσο, καλό είναι να μην λιπαίνετε υπερβολικά τη συσκευή, καθώς το υπερβολικό λίπος στη σχάρα μπορεί να αυξήσει τη φωτιά και να επηρεάσει έτσι το μαγείρεμα του φαγητού.
 Πώς να να καθαρίσετε καλά το μπάρμπεκιου; Το αφήνετε να κρυώσει καλά και στη συνέχεια,προχωράτε στον καθαρισμό της συσκευής με ειδικά προϊόντα Enders. Εάν θέλετε να προστατέψετε τη συσκευή από τη σκουριά, μπορείτε να εφαρμόσετε ένα λεπτό στρώμα λίπους αφού στεγνώσει. Να θυμάστε ότι η σωστή φροντίδα του μπάρμπεκιου θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής της συσκευής και θα απολαύσετε νόστιμο φαγητό για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 Εάν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε την ποιότητα του μπάρμπεκιου σας, επωφεληθείτε από το ειδικό καθαριστικό λίπους μπάρμπεκιου. Γνωρίζατε ότι η Enders προσφέρει επίσης καθαριστικά για την εξωτερική επιφάνεια της συσκευής σας;
 Θέλετε να μάθετε ένα χρήσιμο κόλπο καθαρισμού; Εάν δεν έχετε ήδη πινέλο για ψησταριά και δεν έχετε τίποτα να καθαρίσετε τη σχάρα σας, μπορείτε απλώς να φτιάξετε μια μπάλα από αλουμινόχαρτο και να την πιάσετε με τη λαβίδα μπάρμπεκιου. Τρίψτε ελαφρά και θα καθαρίσετε τη σχάρα χωρίς αδικαιολόγητη προσπάθεια. Και αν ακόμα δεν έχετε βρει την τέλεια βούρτσα ψησταριάς για εσάς, στην Enders προσφέρουμε ένα σετ αξεσουάρ μπάρμπεκιου που έχει όλα όσα χρειάζεστε για εσάς και την αγαπημένη σας συσκευή!
 Για να βεβαιωθείτε ότι φροντίζετε καλά το μπάρμπεκιου σας, καθαρίστε σχολαστικά ολόκληρη τη συσκευή μία φορά το χρόνο.

Τι μάθαμε για τα μπάρμπεκιου;

 • Οι κύριοι τύποι μπάρμπεκιου είναι τρεις: ηλεκτρικό, φυσικό αέριο και άνθρακα.
 • Η παρουσία ενός καπακιού μπάρμπεκιου είναι υποχρεωτική για προχωρημένους chef masters - έτσι θα έχετε τον έλεγχο της θερμοκρασίας.
 • Πριν επιλέξετε ένα μπάρμπεκιου, είναι πολύ σημαντικό να καθορίσετε τι χώρο που θα έχετε για αυτό, για πόσα άτομα θα μαγειρέψετε και πόσο χρόνο μπορείτε να αφιερώσετε στην προετοιμασία του φαγητού.
 • Ανάλογα με την πολυπλοκότητα της συσκευής και τον τύπο της, η τιμή μπορεί να είναι από 80 έως και πάνω από 1500 Euro Φυσικά, στο Enders η χαμηλή τιμή δεν σημαίνει χαμηλή ποιότητα - η γερμανική κατασκευή και η προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια σας δίνουν την υψηλότερη ποιότητα εξοπλισμό σε καλή τιμή.
 • Οι ψησταριές με κάρβουνα είναι κατάλληλες για μαγείρεμα μικρών μερίδων.Στο μεγάλο μέγεθος μπάρμπεκιου και παρουσία καπακιού μπορείτε να προετοιμάσετε του τέλειο κομματι καπνιστού κρέατος.
 • Για να προστατέψετε το κάτω μέρος της ψησταριάς σας καλό είναι να ξεχωρίζετε τα κάρβουνα με ειδική σχάρα.
 • Ένα από τα πιο κοινά υλικά για την κατασκευή μπάρμπεκιου είναι ο ανοξείδωτος χάλυβας.
 • Ο καθαρισμός του μπάρμπεκιου είναι εξαιρετικά σημαντικός για τη διάρκεια ζωής του - καθαρίστε το κυρίως μία φορά το χρόνο και καλά μετά από κάθε χρήση.
 • Εάν το μπάρμπεκιου που επιλέξατε έχει επιπλέον καυστήρες, θα μπορείτε να ετοιμάσετε περισσότερα τροφίματα - καλαμπόκι, πατάτες κ.λπ.
 • Επίκαιρα επιπλέον για ορισμένα μοντέλα μπάρμπεκιου είναι οι κεραμικοί υπέρυθροι καυστήρες. Είναι σχετικά καινούργια και αποτελούν καλή λύση για μαγείρεμα και ψήσιμο.
 • Στο μπάρμπεκιου μπορείτε να ετοιμάσετε όλα τα είδη φαγητού - επιλέξτε ένα πέτρινο πιάτο πίτσας από το Enders
 • Τα συμπαγή μπάρμπεκιου είναι ένας ιδανικός τρόπος για να έχετε νόστιμα φαγητά στον κήπο του χωριού, στην παραλία, στο κάμπινγκ κ.λπ.
 • Τα αξεσουάρ αποτελούν βασικό μέρος της διαδικασίας μαγειρέματος στο μπάρμπεκιου - μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε λαβίδες, θερμόμετρο κρέατος, κατσαρόλες, σκεύη και πολλά άλλα.
 • Όταν πρόκειται για φαγητό, ο μινιμαλισμός είναι βασικός - χρησιμοποιήστε αλάτι και πιπέρι και το φαγητό σας θα είναι πάντα ακαταμάχητα νόστιμο και μυρωδάτο.
 • Μην λαδώνετε υπερβολικά το μπάρμπεκιου σας. Το υπερβολικό λίπος μπορεί να αυξήσει τη θερμότητα στα μπάρμπεκιου με κάρβουνα και από εκεί να οδηγήσει σε αλλαγή στη γεύση του φαγητού σας.
 • Η επιλογή του μπάρμπεκιου είναι αυστηρά ατομική, αλλά είναι σημαντικό να μελετήσετε τα χαρακτηριστικά κάθε μπάρμπεκιου.
Ελπίζουμε ότι με αυτές τις πληροφορίες θα μπορέσουμε να σας βοηθήσαμε τόσο καλά όσο να μην κάνετε λάθος επιλογή και να αποκτήσετε το τέλειο μπάρμεκιου.
Αφήστε μια απάντηση