
Το Πάσχα είναι μια από τις πιο σημαντικές γιορτές της Ορθοδοξίας. Απολαύστε παραδοσιακό Πάσχα με την οικογένειά σας και τους αγαπημένους φίλους με πλούσια εδέσματα, φαγητά και γλυκά. Εμείς από το Enders σας προτείνουμε μερικές από τις αγαπημένες μας συνταγές για το γιορτινό τραπέζι του Πάσχα.
Μαγειρίτσα
Η μαγειρίτσα μπορεί να φτιαχτεί στο πλαϊνό μάτι του BBQ υγραερίου σας, εξώ στο κήπο σας η στήν βεράντα σας. Εμείς προτείνουμε σας αξεσουάρ πολύ ωραίες κατσαρόλες για BBQ που μπορείτε να χρησιμοποίειται. Από κανένα τραπέζι το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, δεν λείπει η παραδοσιακή μαγειρίτσα.



Απαραίτητα υλικά:
- 1 συκωταριά αρνίσια, περίπου 1 κιλό (μαζί με τα πνευμόνια, γλυκάδια κλπ.)
- 1/2 κιλό εντεράκια
- 3 μαρούλια (ανάλογα το μέγεθός τους), χοντροκομμένα
- 6 κ.τ.σ ελαιόλαδο
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 100-150 γρ ρύζι καρολίνα
- ½ κούπα άνηθο, ψιλοκομμένο
- ½ κούπα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Αλάτι, Πιπέρι
- 2 αυγά
- 2 λεμόνια τον χυμό τους
- Ξύσμα λεμόνι
- Άνηθο
- Ζωμός από τη μαγειρίτσα
Εκτέλεση συνταγής:
Τυρί Σαγανάκι στο BBQ
Η καλύτερες επιλογές για σαγανάκι τυρί είναι γραβιέρα η κεφαλοτύρι. Μπορείτε να χρησιμποιήσετε φορμαέλα, χαλούμ, ταλαγάνι ή μαστέλο. Το σημαντικό σε ένα σαγανάκι είναι να έχει μια όμορφη και αρκετά χοντρή κρούστα ώστε μη λιώσει το τυρί μέσα στο τηγάνι. Αυτός είναι ο λόγος που το περνάμε πρώτα από κρύο νερό και αλεύρι και το τηγαίζουμε σε δυνατή φωτιά.

Απαραίτητα υλικά:
- 110-120 γρ. γραβιέρα (ή κεφαλογρα-βιέρα ή κασέρι ή κεφαλοτύρι),
- 1/3 φλ. περίπου αλεύρι,
- λάδι για τηγάνισμα,
- ½ λεμόνι.
Για τη σάλτσα:
- 100 γρ. ντοματίνια, πολύχρωμα
- 1/2 κρεμμύδι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.σ. μέλι
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 2 πιπεριές τσίλι
- χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
- 1/2 ματσάκι κόλιανδρο
- αλάτι
- πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής:
Verdețurile sunt pasate foarte bine cu ajutorul unui blender, peste acestea se toarnă zeama în care au fiert mai devreme legumele și se continuă amestecarea lor în blender, până când se obține o consistență preferată. Se adaugă sare și piper, după gust, servindu-se cât este caldă, cu pătrunjel proaspăt presărat deasupra și crutoane rumenite pe grill.
Αρνί μπούτι στο γκριλ


Απαραίτητα υλικά:
- 1 αρνίσιο μπούτι χωρίς κόκαλο (περίπου 2 κιλά)
- 6 σκελίδες σκόρδο λεπτοκομμένες
- φύλλα από 5 κλαδάκια φρέσκου δενδρολίβανου
- 1 κ.γ. θυμάρι
- 2 κ.σ. ρίγανη
- 80 ml ξύδι βαλσάμικο κρέμα
- 250 ml κόκκινο κρασί
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- Αλάτι
- Μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση συνταγής:
αρνίσια πλευρά

Απαραίτητα υλικά:
- 6 αρνίσια πλευρά
- 1/3φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 4σπασμένες σκελίδες σκόρδο
- Αλάτι
- 2κουταλιές σούπας ξύδι
- 2κουταλιές σούπας χυμό λεμόνι
- 2κουταλάκια ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
- 1/4φλιτζανιού μουστάρδα
- 2κουταλάκια μάυρη ζάχαρη

Εκτέλεση συνταγής:
Αρνίσια παϊδάκια με baby λαχανικά
Dacă vrei să te încălzești pe veranda din casă, savurând un preparat din ingrediente ce pot ține răcelile departe, îți recomandăm să încerci această rețetă. Supa cremă de ghimbir și morcovi este pe cât de sănătoasă, pe atât de gustoasă. Iată cât de simplu se prepară la un gratar pe gaz:


Απαραίτητα υλικά:
- 2 κιλά παϊδάκια αρνίσια
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1/2 ματσάκι δυόσμο
- 2 πιπεριές τσίλι
- χυμό από 1 λάιμ
- 1 κ.σ. μέλι
- 4 κ.σ. χοντρό αλάτι,
- Πιπέρι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 100 γρ. μανιτάρια portobello (3 τεμ.)
- 200 γρ. πατάτες (baby)
- 50 γρ. σπαράγγια (4 τεμ.)
- 200 γρ. καρότα (4 τεμ.)
- 400 γρ. κολοκυθάκια (4 τεμ.)
- 3 πρέζες αλάτι
- 15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας)
Εκτέλεση συνταγής:
Πεϊνιρλί σοκολάτας σε ψησταριά υγραερίου
Sezonul de iarnă este o perioadă numai bună din an pentru a testa friptura de vânat, făcută așa cum trebuie la un gratar pe carbuni. Servit cu vin roșu, ideal pentru cele mai memorabile festinuri din an, mușchiul de căprioara cu legume la grătar descrie un altfel de prânz iernatic.

Απαραίτητα υλικά:
- 15 γρ ξύδι
- 420γρ νερό
- 15γρ φρέσκια μαγιά
- 15γρ αλάτι
- 150γρ αλεύρι για τσουρέκι
- 245γρ αλεύρι κίτρινο
- 350 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ. Μασκαρπόνε
- 80 γρ. marshmallows
- 4 μπανάνες
- 80 γρ. Φουντούκια
- 200 γρ πραλίνα φουντουκιού
- κουβερτούρα, λιωμένη

Εκτέλεση συνταγής:
Αχλαδόπιτα με κανέλα


Απαραίτητα υλικά:
- 5 κουταλιές ανάλατο βούτυρο, κρύο + λίγο ακόμα για επάλειψη του ταψιού
- 1¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1¼ κουταλάκι του γλυκού baking powder
- ½ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ¼ κουταλάκι κανέλα
- ⅛ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
- ½ φλιτζάνι πλήρες γάλα
- 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- ½ κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
- 500 γρ αχλάδια κομμένα
- ¼ κουταλάκι κανέλα
- 1 κούπα παχύρευστη κρέμα